Maksi Tours paket: 3000 years b.c – Upoznajte kolijevku europske civilizacije

Dan prvi

Očekujemo vas prvog dana između 10 i 16 sati u zavisnosti odakle dolazite i koliko vaš put traje do Osijeka. Domaćin će vas dočekati u Osijeku i smjestiti u obiteljski smještaj Maksimilian u srednjovjekovnoj Tvrđi. Uz piće dobrodošlice, Vlado, vlasnik Maksimilijana će vam preporučiti način provođenja ostatka dana. Osijek je idealan dan za rekreativnu vožnju biciklima jer ima najduže, gradske biciklističke staze u Hrvatskoj koje prolaze glavnim prometnicima uz brojne parkove. Jeste li znali da se u Osijeku nalazi jedini automobil koji je u domovinskom ratu pregazio vojni tenk? da grad Osijek ima najdužu promenadu uz rijeku Dravu na kojoj se nalazi replika vodenice iz 19. Stoljeća, te da secesijskom Europskom avenijom voze tramvaji, uz grad Zagreb, jedini u Hrvatskoj? Nakon osječke dnevne priče večeru za vas pripremaju kuhari restorana Slavonska kuća u baroknoj Tvrđi.

Dan drugi

Nakon doručka u Maksimilijanu krećete do Drave i ukrcavate se na čamac. Počinje avantura! Nizvodno se vozite do ušća Drave u Dunav uz panoramsko razgledanje Osijeka, sve do velikog i moćnog Dunava.

Dva kilometra nakon ušća na Dunavu nalazi se selo Aljmaš. Do Aljmaša se vozimo 1 sat i 20 minuta. Slijedi šetnja kroz najveće slavonsko marjansko svetište. Iz srca ribarskog sela, uz vjetar s Dunava, krećete na obilazak vinogorja koje se naslonilo na Dunav.

Okrepa uz degustaciju vina i lagani zalogajčić u dva podruma erdutskog vinogorja napunit će vas energijom za novu vožnju do Vukovara.

Nakon sat i pol vožnje kroz dunavske ili Kniferove meandre stižemo do Vukovara. Ovaj nevjerojatan grad traži stranice teksta da bi se opisao. Povijest koja seže tisuće godina unazad, čini Vukovar vječnim Gradom herojem. Upoznajte ga!

Tu imate nove domaćine iz Dunavskog sna koji će vas ugostiti u svojim sobama. Mali zalogajčići vas čekaju prije prave srijemske večere. I odmor- uz Dunav, mir, tišinu.

Dan treći

Nakon doručka naša avantura započinje s Vučedolskom kulturom. Kroz muzej najstarije europske civilizacije upoznat će te stare Vučedolce, čuti priču o golubici(jarebici), čizmici, upoznati najstariji poznati kalendar ( više od 5000 godina).

Jesu li se vučedolci vozili Dunavom? Znamo za vina ali što je pivom? Znate li tko je prvi imao lijevu i desnu cipelu? Pregršt divnih, poučnih priča očekuje vas u Muzeju.


Nakon Vučedola naš se put čamcem nastavlja prema Iloku- najistočnijem mjestu Hrvatske. Pristajemo u Ilok i odlazimo do starih podruma jer običaj nalaže kušanje traminca. Istog onog koji redovno pije i engleska kraljevska obitelj.

Šetnjom kroz stari grad Ilok do crkve sv. Ivana Kapistrana upoznat ćemo vas s poviješću ovog izuzetno šarmantnog, gostoljubivog gradića. Nakon svih ovih doživljaja sljedi večera u Iločkim podrumima i nakon toga odmor.

Vaše sobe su svega 50 metara od restorana. Kako bi se vratili odakle ste i pošli mi ćemo vas prevesti do Osijeka idući dan u ugodnoj vožnji kombijem u trajanju od 1 sata.

Dostupni smo za sve upite

Pitajte nas prije rezervacije

  Biciklom, automobilom, vlakom, avionom

  Kako do Osijeka?

  Automobilom

  Autocesta Zagreb – Lipovac (via Đakovo) – Osijek

  Podravskom magistralom Zagreb -Bjelovar – Virovitica – Osijek

  Međunarodni prometni pravac Budapest – Pecs – Beli Manastir – Osijek

  Međunarodni prometni pravac Split – Livno – Zenica – Doboj – Slavonski Šamac – Osijek

  Za lakše snalaženje – prilikom silaska s auto ceste i vožnje po gradu pratite oznake TVRĐA

  Decimalni zapis: 45.56036819482581 N, 18.69700312614441 E

  Geografska širina i dužina: 45° 33′ 37” N, 18° 41’49” E

  GPS koordinate: 45° 33.6221′ N, 18° 41.8202′ E

  Vlakom ili autobusom

  Zagreb – Osijek (via Vinkovci ili via Koprivnica)

  Beograd – Osijek (via Vinkovci)

  Split – Zagreb – Osijek

  S glavnog željezničkog i autobusnog kolodvora:

  Taxijem: taxi- stanica smještena je ispred željezničkog i autobusnog kolodvora (cijena vožnje 20 kuna)

  Tramvajem: tramvajska stanica smještana je ispred željezničkog kolodvora

  Linijom 2 do stanice Sakuntala park. Potom – Linijom 1 u smjeru istoka do stanice Tvrđa

  Radi boljeg snalaženje predlažemo da posjetite stranice GPP Osijek

  Pješice: oko 20-ak minuta lagane i ugodne šetnje

  Avionom

  Zračna luka “Osijek” u Klisi (udaljenost oko 20 km)

  Taxijem: taxi- stanica smještena je ispred ulaza u Zračnu luku Osijek

  Ako prilikom putovanja trebate pomoć u navigaciji bit će nam zadovoljstvo pomoći Vam.

  Dovoljno nas je kontaktirati na broj telefona
  +385 31 497 567

  Close
  Facebook
  Instagram